Nyheder

Program

Billetter

Udstillere

Din festival

Venskabsmasker

Frivillige

Om os

Masker i Marsken blev et tilløbsstykke fra hele landet

pressemeddelelse, den 23. oktober 2023

Masker i Marsken, Danmarks nye strikkefestival, der så dagens lys for første gang i 2022, besøges i weekenden af omkring 3000 strikkeentusiaster. Det betyder, at området får besøg af næsten 1000 flere personer end i 2022. Dagsbilletterne til fredagen er udsolgt, ligesom det er tilfældet for langt de fleste workshops og events. Der er fortsat partout- samt lørdags- og søndagsbilletter at få.

Da seks strikkeelskende kvinder i 2022 slog dørene op til Danmarks nye strikkefestival var de ikke helt klar over, hvad de havde stablet på benene. Den store og varme velkomst viste imidlertid, at strikkeentusiaster i Danmark gerne ville have en strikkefestival mere, og også i år kommer mere end 50 % af gæsterne fra områder uden for Syd- og Sønderjylland.

– Det er en virkelig stor fornøjelse at se, at Masker i Marsken tiltrækker gæster fra hele Danmark. Vores seneste publikumsanalyse viser desuden, at mere end 60 % af vores gæster har mindst to overnatninger i området, og at de også planlægger at se andre ting, mens de her er. Når man så samtidig ved, at kulturturister, som strikkeentusiaster er, i gennemsnit har et døgnforbrug på 1250 kroner, kan man jo godt regne ud, at Masker i Marsken er en mere end almindelig god idé, siger formanden for den frivillige forening Marianne Rosalie Kalb, som tilføjer, at strikkefestivalen også har øget antallet af professionelle udstillere, så der i år er cirka 50 udstillere, heriblandt trendy garnbutikker fra København.

Masker i Marsken til det brede publikum

I løbet af weekenden inviterer Masker i Marsken til mere end 100 events, foredrag og workshops. En del af dem skal man tilkøbe billet til, mens en lang række ligger i sideprogrammet, som indeholder alle de aktiviteter, der er inkluderet, når man har købt en strikkefestivalsbillet.

– Det er vigtigt for os at tale til det brede publikum. Der skal være mulighed for at skrue en weekend sammen for dem, der har sparet op hele året og som er parat til at bruge mange tusinde kroner i løbet af weekenden. Og dem, der bare gerne vil investere 270,- i et partoutarmbånd, skal også opleve, at de kan få en hel weekend fyldt med oplevelser – lige fra vi åbner fredag klokken 12, til vi lukker søndag klokken 16, siger Marianne Rosalie Kalb.

 

Larmende strik og råd til mere garn

Et af de events, der er inkluderet i et armbånd til Masker i Marsken, er modeshowet ”Larmende strik”. Det er udviklet af elever fra Højer Designefterskole i samarbejde med Tekstilhøjskolen i Holte. Det larmende
show kan opleves på Sydbankscenen i Multisalen lørdag. Lørdag kan man, samme sted, høre forbrugerøkonom fra Sydbank, Ann Lehmann, fortælle om ”financial wellbeing” – en slags økonomisk mindfulness, der måske ovenikøbet kan give mere luft i privatøkonomien – måske til indkøb af mere garn.

– Som strikkeentusiast kan man aldrig få garn nok, og jeg taler af erfaring, siger Marianne Rosalie Kalb med et smil, og tilføjer, at det faktisk er godt for sjælen at strikke. Det underbygges af forskning, som Anne Kirketerp står bag. Hun siger, at strik burde kunne fås på recept, så vi glæder os meget til at høre Ann Lehmanns bud på, hvordan vi får råd til mere garn.

Billetter til Masker i Marsken kan købes på www.maskerimarsken.dk, ligesom der også vil være salg af billetter i døren under festivalen – altså lige på nær om fredagen, der allerede er udsolgt.

 

Yderlige oplysninger

For yderligere information kontakt:
Se www.marskerimarsken.dk og kontakt Marianne Rosalie Kalb, telefon 23 73 10 22 eller marianne@kalb.dk.

Fakta:
Masker i Marsken er en strikkefestival i og omkring Tøndermarsken. Masker i Marsken holdes den sidste weekend i oktober og bygger på tre nøgleord, nemlig: Masker, Marsk og Mindfulness. Bag Masker i Marsken står en frivillig forening.