Nyheder

Program

Billetter

Udstillere

Din festival

Frivillige

Om os

Jeg strikker, derfor er jeg!

Billetten er kun gyldig med partout- eller dagsbillet

Tekstil-aktivisme, guerilla-strik, yarn bombing, strikkegraffiti og rebeller er omdrejningspunkterne, når strikkeforsker Marie Koch og tv-vært Ane Cortzen går på scenen til Masker i Marsken.

Håndarbejde hører ikke længere til hos den undertrykte husmor eller de slubrende kaffesøstre. I dag bruges det også som en kunstform og et politisk talerør. Fænomenet strikkegraffiti er blevet en verdensomspændende trend, hvor strikkeentusiaster dekorerer det hårde, kolde byrum med varme og bløde tekstiler med henblik på at forskønne og menneskeliggøre det offentlige rum. Her knuser hæklede, strikkede eller syede tekstil-kunstværker det hårde med det bløde.

Fænomenet yarn bombing eller guerilla-strik begyndte som et undergrundsfænomen, en international “guerilla”-bevægelse, der siden har vokset sig til en internationalt udbredt udtryksform med kunstnere i alle aldre, nationaliteter og køn, som skaber kunstværker af garn for derefter at “donere” dem til det offentlige rum.

Håndværket bruges også til såkaldt tekstil-aktivisme, hvor formålet er at kommunikere politiske og æstetiske budskaber gennem garnet.

Alt dette, og meget mere vil strikkeforsker Marie Koch gøre os meget klogere på i dette foredrag, som tager afsæt i hendes ph.d.-afhandling ”Jeg strikker, derfor er jeg!” Læring og identitet i uformelle læringsrum.

I selskab med tv-vært Ane Cortzen folder Maria Koch det aktuelle og spændende tema ud på scenen, hvor der også bliver plads til sjove anekdoter og masser af vitaminer til strikkehjernen.

Inden foredraget byder vi på bobler og smagsprøver fra lokale producenter.

Kom med til en helt anderledes og super hyggelig aften i Kulturhuset Schweizerhalle, hvor din kreative strikkehjerne helt sikkert vil blive inspireret til nye måder, du kan bruge garn og håndarbejde på. Du kommer helt sikkert ikke til at kede dig!

}

Se også:

Der er ingen kommende begivenheder på nuværende tidspunkt.