Nyheder

Program

Billetter

Udstillere

Din festival

Frivillige

Om os

WORKSHOP: Plantefarvning ved By Bjørg

Billetten er kun gyldig med partout- eller dagsbillet

By Bjørg er en lille hobby virksomhed, der plantefarver garn med tanke på bæredygtighed og naturen. By Bjørg består af Bente og Katrine, som også er mor og datter. Bente er textilfarver og har derfor den faglige baggrund for at kunne farve. Katrine er uddannet biolog, med speciale i den danske natur og har flere års erfaring i naturforvaltning.

De farver primært med planter fundet i den vestjyske natur, og de vælger planter med omhu og respekt for naturen. Når de sanker planter, lader de altid som minimum 2/3 stå tilbage, så der stadig er blomster til insekterne, og planterne har mulighed for at sætte frø og lave nye planter til næste sæson.

I selve farveprocessen, har de tanke på at gøre det så bæredygtigt så muligt. De bruger solopvarmet vand, for at reducere mængden af gas de bruger i gruekedlerne. Ligeledes bestræber de sig også på at bruge så lidt skyllevand som overhovedet muligt, til at fjerne overskudsfarve fra garnet.

Til denne workshop kommer vi omkring:

 • Almindelige håndværks teknikker
 • Lidt om planter
 • Lidt om garn
 • Lidt om bejdsning både før og efter farvning
 • Farvning af ensfarvet garn gul - rød og grøn

 • Når du deltager i workshoppen får du et kompendium med hjem, ligesom du får 3 x 50 gram garn med, som du betaler 150,- i materialepris for – afregnes direkte med underviserne. Du skal derfor ikke medbringe eget garn.

  }

  Se også:

  Der er ingen kommende begivenheder på nuværende tidspunkt.