Nyheder

Program

Billetter

Udstillere

Din festival

Venskabsmasker

Frivillige

Om os

Nyhedsbrev

WORKSHOP: 4-timers effektfarvning med plantefarver

Værkstedet Storegade 21, 6280 Højer

På workshoppen lærer du at farve flerfarvet garn med plantefarver. Herunder lærer du også flere forskellige teknikker til at skabe flerfarvet garn og plantespeckles med simple remedier og tørrede planter.


Lotte Denckert har lært at plantefarve af sin moster, og har lige siden været optaget af forvandlingen og farvernes magi – og håndværket.


Medbring tøj der må blive beskidt eller forklæde, 3 fryseposer og evt. løgskaller fra gule eller røde løg.


Materiale afregnes med kursisterne pris kr. 250,- pr. person og dækker 150 gram garn og plantematerialer

550 kr

Udstillerområde Klægager, Fredag

Klægager Østerende 13, Ballum, 6261 Bredebro

I vores skønne udstillerområder i Højer – nemlig Væveriet og Multisalen – samt i Ballum på den gamle marskgård, Klægager, kan du opleve de cirka 50 udstillere, der er tilmeldt Masker i Marsken 2024. Her finder du både den lille garnbutik og de større brands, ligesom du finder udstillere med garn- og strikkerelaterede varer, som fx tasker og andre strikke-gadgets.

Vores udstillerområder på den gamle, firelængede og prisbelønnede marskgård, Klægager, finder du i Laden. Klægager, der også kaldes ”Den gamle digegreves gård”, stammer fra 1857 og blev hovedsageligt bygget af genbrugsmaterialer såsom sten fra Trøjborg og andre nedlagte gårde og drivtømmer. Gården har været ejet af samme familie siden. Glæd dig til at opleve denne vidunderlige perle og møde Jannick, der som 7. generation for nylig har overtaget gården fra sine forældre, Ruth og Christian. Hvis du synes, at du har set Jannick et eller andet sted, er det måske i biografen, hvor han har medvirket i store danske spillefilm som ”Kunsten at græde i kor” og ”Hvidstensgruppen – de efterladte”.

Gratis med partout- eller dagsbillet

Udstillerområde Væveriet og Multisalen, Fredag

Væveriet og Multisalen Søndergade 21, 6280 Højer

I vores skønne udstillerområder i Højer – nemlig Væveriet og Multisalen – samt i Ballum på den gamle marskgård, Klægager, kan du opleve de cirka 50 udstillere, der er tilmeldt Masker i Marsken 2024. Her finder du både den lille garnbutik og de større brands, ligesom du finder udstillere med garn- og strikkerelaterede varer, som fx tasker og andre strikke-gadgets.

Væveriet og Multisalen ligger i den gamle tæppefabrik i Højer, og den markante industribygning har stor historisk værdi for byen og egnen og er for ganske nylig renoveret af Højer Designefterskole. Fra 1930 og cirka 40 år frem var Højer Tæppefabrik den mest betydningsfulde aktør i Højer. Mange beboere i Højer har i tidens løb været ansat på fabrikken. I starten af 90erne lukkede fabrikken for alvor ned, da der blev indgivet konkursbegæring i september 1992. Bygningen har, indtil Højer Designefterskole renoverede den, været brugt som lagerlokale.

Gratis med partout- eller dagsbillet

WORKSHOP: Makram – lampe

Jagtstuen Bjerremark Bjerremark, Ubjergvej 19, Ubjerg, 6270 Tønder

Macramé lamper giver den hyggeligste belysning og så er de flotte at kigge på. På denne Macramé lampeworkshop, som tager 4 timer, skal vi hver især makramme en lampe i en valgfri farve. Du kan vælge mellem to forskellige designs, som Stine fra MAKRAM har lavet. De forskellige designs er lavet, således nybegyndere sagtens kan deltage på workshoppen.

Du bliver lært op i 4-5 basisknytteteknikker på workshoppen (alt efter hvilket design, du vælger), som gør dig i stand til at lave en masse macramé-projekter efterfølgende derhjemme.

Workshoppen er for dig, der:

Kunne tænke sig at prøve kræfter med macramé. Både nybegyndere og øvede er velkomne!

Drømmer om at skabe din egen macramé lampe, men har brug for hjælp til at komme i gang

Kunne tænke sig en ny, afstressende og bæredygtig hobby

Du får:

Undervisning i min. 4 basisknytteteknikker

En hjemmelavet macramé lampe med hjem (alle lampe-materialer er inkluderet i prisen)

Løbende vejledning

Mulighed for at købe ekstra macramé-garn med hjem til gode priser og MAKRAM bogen, som blev udgivet i efteråret 2023. Det er den første danske macramé bog i nyere tid.

Stine Drøgemüller er selvlært inden for macramé-håndarbejdsfaget. Hendes vej til macramé begyndte, da hun i 2019 pludseligt mistede sin far. Hun stødte tilfældigvis på håndværket gennem en YouTubevideo. Macramé blev hendes terapiform og frirum, når sorgen fyldte for meget. I dag driver hun virksomheden MAKRAM med missionen om at udbrede macramé – både som kreativ og sundhedsfremmende aktivitet og som en måde at fremstille boliginteriør. Hun bor det meste af året i sit kolonihavehus, hvor hun har sit MAKRAM-showroom, driver sin webshop med genbrugsgarn og afholder forskellige workshops. I 2023 udgav hun den første danske Macramé bog i nyere tid.

br> Der kan købes kaffe og kage på stedet.

475 kr

FOREDRAG: Bliv inspireret til nye strikketeknikker og -mønstre

Festsalen Bjerremark Bjerremark, Ubjergvej 19, Ubjerg, 6270 Tønder

Kom og bliv inspireret til nye strikketeknikker og -mønstre, når Pernille Cordes fortæller om sit liv som strikdesigner. Med udgangspunkt i sin seneste bog ’Strik med lækre detaljer – monteringsfri strik med innovative teknikker’ fortæller hun om teknikkerne og præsenterer modeller fra bogen. Monteringsfri strik er oppe i tiden, og med helt nye teknikker som f.eks. Contiguous-metoden kan selv garvede strikkere lære nye smarte måder at strikke på.

Pernille Cordes har med bogen skabt nye stilrene strikkeopskrifter med flotte mønstre, der passer perfekt ind i den trendy, skandinaviske stil. Hun er strik- og hækledesigner, forfatter, underviser og indehaver af webshoppen Englegarn.

Der kan købes kaffe og kage undervejs.

225 kr

FOREDRAG: Mindfulness lærer dig at holde masken – så du undgår stress og depression

Riddersalen - Schackenborg Slot Schackenborg 1, Møgeltønder, 6270 Tønder

Vi er på vej mod en tid hvor luksus består af begreber som tid, fred, ro, natur og renhed. Men hvordan skaber vi det rum for os selv?

Foredragsholderne er stifter af Stresslæge.dk, Trine Rønnow (speciallæge i almen medicin) samt stifter af Önling, Katrine Hannibal er kreativ direktør og strikkedesigner hos Önling. Hun er hovedkraften bag alle Önlings egne strikkedesigns og strikkeopskrifter. Katrine og Trine fortæller om deres egne historier med karriere, præstationskultur og stress - og om hvordan de har lært at opnå balance i krop og adfærd.

Mindfulness handler om at være med de masker, du har, og ikke dem, du gerne vil have. Mindfulness er en måde at være i livet på via meditation og blide yogaøvelser, og hermed blive bevidst om at være til stede i nuet, så sind og tanker er der, hvor fødderne er.

Underviser Trine Rønnov stiftede i 2016 firmaet Stresslæge.dk, efter hun selv havde været nede med stress. Hun solgte sin lægepraksis med intentionen om at lave det bedste og mest seriøse stressforløb på markedet - det forløb, hun selv havde savnet, da hun blev ramt af stress.

PS. Trine har engang strikket og overvejer at gå i gang igen. Oplægget bliver en freestyle opskrift. Vær forberedt på løse masker.

Til alle events på Schackenborg Slot er der indbygget, at der kommer en slotsguide forbi eventet og giver en introduktion til Schackenborg slot.

Prisen er inkl. kaffe og kage

350 kr

WORKSHOP: Nolde – Linjen – Mig

Hanne i Højer A. R. Kjærbysvej 8, 6280 Højer, Danmark

På workshoppen vil du stifte bekendtskab med Hanne’s yndlingsteknikker, når hun arbejder med linjer. Du får et par tips om striber og strik og ender med selv at lave et lille marsk-billede. Undervejs fortæller Hanne om livet i marsken, det landskab som er så velegnet til at strække øjne!

Medbring strikkepinde i størrelse 3, 5 og 6.

Hanne kalder hendes kreative ide for ‘linjer og striber - et billede i strik’, hvor hun fortæller: “I mit projekt “Nolde - linjen - mig” er jeg nået til linjen. Landskabet, som jeg bor og arbejder i, er en linje. Hvordan optræder denne linje i mine egne designs og hvordan kan man arbejde med linjer i strik?

Hvis du har lyst, kan du smutte forbi Væveriet inden workshoppen begynder og snuppe en sandwich med på vejen. Uden mad og drikke duer helten som bekendt ikke.

475 kr

FOREDRAG: Woolly World of Westknits på engelsk – digitalt event

Store sal Bonevoksfabrikken, Søndergade 21, 6280 Højer, Danmark

Du kender sikkert navnet Stephen West – og hvis ikke, så er du helt sikkert faldet over hans fantastiske sjaler. Stephen er amerikaner og kommer ud af et kreativt miljø i Oklahoma, hvor han i sin tid åbnede sin første garnbutik – og her begyndte han også at designe strikkeopskrifter. I dag bor han i Amsterdam og driver virksomheden Westknits, der er kendt i hele den globale strikkeverden. Han er også manden bag strikkebrandet West Wool. Vi har nu fået muligheden for at invitere dig med ind i Stephens farverige univers og du møder ham på skærmen til dette digitale live-event. Stephen vil fortælle og dele ud af sin viden om, hvordan han udvælger sine farver samt dele sine fif til, hvordan du kan få dine egne farver til at stå frem. Han viser mange af sine populære designs, og du får et indblik i, hvordan Stephens tips og tricks kan bidrage til dine strikkeprojekter. Stephens designs kombineret med hans innovative brug af farver har gjort, at han i dag er en international og velkendt designer – og du kan glæde dig til dette ganske særlige event.

Vi gør opmærksom på, at dette foredrag afholdes på engelsk - og er et digitalt event.

125 kr

WORKSHOP: One pot Wonders

Keramikværkstedet Kiers Gaard, Søndergade 12, Højer

På denne farvningsworkshop, One Pot Wonders-Angel Lace, lærer du at farve, forberede og efterbehandle garnet. Du kommer til at lære at lege med farverne og hvordan man bygger farvenuancer op på forskellige måder, så resultatet bliver dit helt eget unika design. Du får et indfarvet garnnøgle med hjem.


Thelma Steimann er en miljøbevidst modedesigner, som fokuserer på håndværk i kreativiteten, og hendes tidsånd er motiveret af hendes kulturelle baggrund, der efterligner biomimik-tilgangen i designstrukturen. Thelma er påvirket af den japanske Wabi Sabi-æstetik, som centrerer sig om accepten omkring ufuldkommenheden. Disse elementer og hendes legesyge med farver er blevet implementeret i hendes håndfarvede garner.

500 kr

WORKSHOP: Dem med trekanten – et forrygende strømpekursus

Æ sal Klægager, Østerende 13, Ballum, 6261 Bredebro, Bredebro

På workshoppen skal du strikke hælen på en ministrømpe og hvis du kan nå det, en tå også på en mini strømpe. Du når at afprøve:
- En sikker metode til at undgå huller, når du strikker masker op langs hælflappen
- Nye vendemasker
- En trekantet hæl
- Hvis du når det, tyrkisk opslagning
- Samt højre- og venstre udtagning


Strømpen bliver strikket med teknikken Magic-loop
Medbring strømpegarn og rundpinde størrelse 2½ mm 80 cm lang.Jytte arbejder til dagligt i eget firma, hvor der er fokus på design, strikke undervisning, workshops og strikkecaféer. Jytte bruger især tid på design og genbrug, og syr strikketasker og andet tilbehør af genbrugsmaterialer.

475 kr

WORKSHOP: Italiensk for begyndere – opslagning og AFLUKNING

Stue 1 Kiers Gaard, Søndergade 12, 6280 Højer

På workshoppen kommer du igennem to forskellige måder på italiensk opslagning, den klassiske og den sikre. Bagefter bruger vi vores strikkeprøver til at lære den syede italienske aflukning.Medbring to farver uldgarn med stor kontrast, gerne tykt, to sæt pinde der matcher tykkelsen af garnet, samt en nål uden spids.

475 kr

WORKSHOP: Multipatentstrik

Loftet Bonevoksfabrikken, Søndergade 21, Højer, 6280 Højer, Danmark

På denne workshop lærer du den nye enkle, sjove og stærkt vanedannende teknik Multipatent, som Bettina har arbejdet intensivt med de seneste år. Når du har lært teknikken, tager vi udgangspunkt i en af Bettinas opskrifter, og så kommer vi godt i gang med et tørklædemønster og får tips til farvevalg, pæne kanter mm. Vi vil også lege lidt med mønsteret strikket i en kombination af garn i forskellige tykkelser.


Du får opskriften, vi arbejder med (ens for alle) samt 20 % rabat på alle opskrifter i 7 dage efter workshoppen. Rabatkode udleveres på dagen.


Medbring strikkepinde nr. 3½ og (reste)garn i en mørk og lys farve med rimelig stor kontrast og i samme tykkelse, samt noget tyndere eller tykkere (reste)garn. Desuden evt. en hæklenål nr. 3 eller 3 ½.


Bettina Holmqvist er strikkedesigner og holder meget af MØNSTERSTRIK og er vild med garn, farver og i det hele taget med at strikke.

475 kr