Nyheder

Program

Billetter

Udstillere

Din festival

Venskabsmasker

Frivillige

Om os

Masker i Marsken: Festivalprogrammet er klar

Pressemeddelelse, fredag den 8. april 2022

Arrangørerne bag Danmarks nye strikkefestval Masker i Marsken er klar til at løfte sløret for festivalens allerførste program nogensinde. Programmet byder på workshops, foredrag og events, som kan tilfredsstille selv den mest kræsne strikker.

Masker i Marsken foregår den 28.-30 oktober 2022, og programmet byder på en lang perlerække af workshops, kurser, foredrag og underholdning med fællesspisning, musik og meget mere. ”Vi har bestræbt os på at strikke et program sammen, som rammer bredt og rummer noget for enhver strikkeentusiast. Masker i Marsken henvender sig til alle strikkere uanset kunnen og ambitioner, og derfor har det været vigtigt for os at sammensætte et program, hvor du kan lære at slå masker op, lave italiensk aflukning, lave standardmønstre om til dine egne mål, og meget mere,” siger Kirsten von Wildenradt, bestyrelsesformand for Masker i Marsken.

Masker, Mindfulness og Marsk som om drejningspunkter
Masker – og strik – er omdrejningspunktet for Masker i Marsken, men også mindfulness og marsken er vigtige omdrejningspunkter. Derfor byder programmet på en række muligheder for at fordybe sig og finde ro, samt muligheder for at opleve den naturskønne marsk.

”Fredag eftermiddag kan du på Løgumkloster Refugium opleve Anne Kirketerp, som er en af de førende eksperter inden for craft-psykologi. Hendes foredrag handler om de sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk, og deltagerne får mulighed for at afprøve nogle af teknikkerne inden for craftpsykologien,” siger Marianne Rosalie Kalb, der sammen med et andet bestyrelsesmedlem Ellen Rudebeck Skousen har sammensat årets program. Marsken er det geografiske omdrejningspunkt for festivalen. Programmets aktiviteterne foregår i hele Tønder Kommune fra Højer i syd til Rømø i nord med Kiers Gård i Højer og slægtsgården Klægager Ballum, som hovedlokationer med workshops, foredrag og udstiller-/bazarområder.

Kendte navne på plakater
Blandt undervisere og foredragsholdere finder man både kendte lokale og nationale navne. Eksempelvis har den lokale kendis, strikkeguru og kunsthåndværker Hanne i Højer åbent i sit galleri under hele festivalen og afholder workshops om egne modeller,

heriblandt sjalet ’sort sol’.

Det landskendte strikkeikon Lærke Bagger lægger også vejen forbi og underviser i workshoppen ’Just ti knots’. Her skal deltagerne lære at se deres præstationsangst og perfektionisme i øjnene, og strikke frit og
kreativt uden grænser.

I de kommende måneder kommer der endnu flere arrangementer på festivalprogrammet, herunder en række aktiviteter for besøgende, der også gerne vil ud at opleve marsk, naturen og alt det andet gode Sønderjylland og Tøndermarsken byder på.

For yderligere information, kontakt venligst Kirsten von Wildenradt på 20 70 11 77 eller Marianne Rosalie Kalb på 23 73 10 22 – eller mail til info@maskerimarsken.dk