Nyheder

Program

Billetter

Udstillere

Din festival

Venskabsmasker

Frivillige

Om os

Flere hundrede skoleelever strikker guirlander og markmandshuse til ny festival

Pressemeddelelse, den 23. august 2022 – Masker i Marsken

Når Danmarks nye strikkefestival Masker i Marsken til efteråret byder strikkere fra hele landet velkommen til Tønderområdet, vil de over alt blive mødt af gader og stræder, som er pyntet op til lejligheden. Flere hundrede skoleelever strikker på livet løs, så kommunen kan blive klar til fest.

Guirlander, markmandshuse og gelænderindpakning er noget af det, der arbejdes på i timerne i Håndværk og Design i efteråret på Skærbæk Distriktsskole og Tønder Grundskole. De to skoler samarbejder med Masker i Marsken, Danmarks nye strikkefestival, som findes sted i og omkring Tøndermarsken. Samarbejdet er faciliteret af MIND FACTORY by ECCO, og har til formål at sætte fokus på håndværket, den lokale festival og på, hvad strik kan gøre for ens livsglæde og velbefindende. ”MIND FACTORY by ECCO arbejder for at styrke børn og unges tilhørsforhold til vores områdes kultur, natur og erhvervsliv, og derfor synes vi, at det var oplagt at bringe festivalen og skolerne sammen om dette projekt. Masker i Marsken er et nyt kulturprojekt, som eleverne bidrager til, samtidig med at de får

en forståelse for temaer som mindfulness, lokalt strikkedesign eller betydningen af festivalturisme”, siger Anne-Sofie Buhrmann Dideriksen, leder af MIND FACTORY by ECCO. Strik giver ro og fordybelse Masker, Marsken og mindfulness er de tre temaer for Masker i Marsken.

Festivalen har derfor fokus på de velgørende effekter af håndarbejde og strik, hvilket skoleeleverne gerne skulle kunne mærke: ”Fordybelse er et nøgleord for festivalen. Når vi strikker, glemmer vi ofte alt andet et stykke tid og finder ro i krop og sind. Vi håber, at vi gennem samarbejdet kan være med til at formidle nogle af de positive effekter, og måske bliver eleverne bidt af strikkeriet og fortsætter på egen hånd”, siger Kirsten von Wildenradt, bestyrelsesformand i Masker i Marsken, og fortsætter: ”Og så er vi selvfølgelig meget

taknemmelige for, at skoleeleverne vil være med at klæde kommunen i strik, så vores gæster føler sig endnu mere velkomne”. Dorte Godsvig Poulsen er lærer i faget håndværk og design på Skærbæk Distriktsskole, som er en af de skoler, som samarbejder med Masker i Marsken og MIND FACTORY by ECCO. ”Vi synes, at det er vigtigt at være med til at sætte fokus på det, som sker i vores lokalområde, og vi vil gerne være med til at støtte et nystartet projekt, som Masker i Marsken”, siger Dorte Godsvig Poulsen. ”Strik som håndværk er en naturlig del af faget håndværk og design, og samarbejdet er derfor en oplagt mulighed for at lære eleverne dette håndværk, som jo har fået en stor opblomstring på seneste til dels på grund af Corona-nedlukningerne”, slutter Dorte Godsvig Poulsen.