Nyheder

Program

Billetter

Udstillere

Din festival

Venskabsmasker

Frivillige

Om os

Masker i Marsken blev et tilløbsstykke fra hele landet

pressemeddelelse, den 30. oktober 2023

Tre dage i maskernes tegn er nu afsluttede – og arrangørerne er fuldt ud tilfredse. Favnen er fyldt med verbale roser fra både deltagere, udstillere og hjælpemasker, hvor hele familier på tværs af generationer er involveret i at give en hånd med.

Omkring 3100 gæster deltog i årets Masker i Marsken – alt i alt cirka 50 % flere end i 2022, der var festivalens debutår. Arrangørerne har sammen med lokale aktører afviklet mere end 100 events, foredrag og workshops på cirka 15 lokationer i løbet af de tre dage. I Tønder Kommune har man kunnet se og mærke spor af masker særligt i Højer, Ballum, Skærbæk, Tønder og Løgumkloster.

– Der er ingen tvivl om, at mange flere i år – også lokalt – har hørt om Masker i Marsken, og det har vi både kunnet mærke på gæsteantallet og på lokale aktører, hvor flere i år har kunnet se en idé i at være Det er vi rigtig glade for – udover, at det giver et varieret tilbud til vores gæster, så betyder det også noget forretning ude omkring i lokalområdet, siger formand for foreningen Masker i Marsken, Marianne Rosalie Kalb.

Masker, marsk og mindfulness med spidsbelastninger

På festivalen har 50 udstillere fra hele landet udgjort hjertet i strikkefestivalen. Udstillerne har ligesom sidste år præsenteret garn, strikkeopskrifter og strikketilbehør på Klægager i Ballum og på Væveriet i Højer.

– Det er jo altid svært at gentage en succes, og vi har været meget spændte på, hvordan det hele ville løbe af stablen i år, hvor vi har været mere end 1000 personer flere end i 2022. Det er derfor en stor forløsning, at det i det store hele er forløbet helt efter planen. På Klægager, hvor pladsen er begrænset, løb vi især lørdag ind i nogle spidsbelastninger, men folk tog det med godt humør, drak en ekstra kop kaffe og strikkede et par pinde mere, mens de ventede på at kunne komme ind og gramse garn, siger Marianne Rosalie Kalb.

Gaver til hjælpemaskerne

Masker i Marsken løftes i fælles flok af bestyrelsen og de mere end 160 hjælpemasker, der under mottoet ”Spørg mig” i høj grad har bidraget til, at både gæster og udstillere har fået en særlig oplevelse.

– Vores gæster har i den grad bemærket vores hjælpemasker – og også kommenteret, at det er noget helt særligt at se, at hele familier er involveret som Også vores udstillere har givet udtryk for, at de nærmest følte sig helt royale. Da de kom til Masker i Marsken havde vores mandlige hjælpemasker linet op til at hjælpe strikkedamerne ind med deres garn – og det er vores indtryk, at det er en service, de ikke er vant til andre steder. Rigtig mange af udstillerne har givet os gaver at give videre til vores hjælpemasker – så dem glæder vi os til at overrække i aften, hvor cirka 70 hjælpemasker har meldt sig til vores lille takkemiddag, siger næstformand, Mette Marie Pørksen.

Masker i Marsken inviterer på strikkefestival igen den sidste weekend i oktober 2024. Earlybird-billetter sættes til salg i et begrænset antal den 15. november 2024.

Yderlige oplysninger

For yderligere information, kontakt venligst formand for foreningen, Marianne Rosalie Kalb, på info@maskerimarsken.dk eller 23 73 10 22.