Nyheder og Presseomtale

Nyheder

Flere hundrede skoleelever strikker guirlander og markmandshuse til ny festival

Pressemeddelelse, den 23. august 2022 – Masker i Marsken

Når Danmarks nye strikkefestival Masker i Marsken til efteråret byder strikkere fra hele landet velkommen til Tønderområdet, vil de over alt blive mødt af gader og stræder, som er pyntet op til lejligheden. Flere hundrede skoleelever strikker på livet løs, så kommunen kan blive klar til fest. 

Guirlander, markmandshuse og gelænderindpakning er noget af det, der arbejdes på i timerne i Håndværk og Design i efteråret på Skærbæk Distriktsskole og Tønder Grundskole. De to skoler samarbejder med Masker i Marsken, Danmarks nye strikkefestival, som findes sted i og omkring Tøndermarsken.

Samarbejdet er faciliteret af MIND FACTORY by ECCO, og har til formål at sætte fokus på håndværket, den lokale festival og på, hvad strik kan gøre for ens livsglæde og velbefindende.

”MIND FACTORY by ECCO arbejder for at styrke børn og unges tilhørsforhold til vores områdes kultur, natur og erhvervsliv, og derfor synes vi, at det var oplagt at bringe festivalen og skolerne sammen om dette projekt.

Masker i Marsken er et nyt kulturprojekt, som eleverne bidrager til, samtidig med at de får en forståelse for temaer som mindfulness, lokalt strikkedesign eller betydningen af festivalturisme”, siger Anne-Sofie Buhrmann Dideriksen, leder af MIND FACTORY by ECCO.

Strik giver ro og fordybelse
Masker, Marsken og mindfulness er de tre temaer for Masker i Marsken. Festivalen har derfor fokus på de velgørende effekter af håndarbejde og strik, hvilket skoleeleverne gerne skulle kunne mærke:

”Fordybelse er et nøgleord for festivalen. Når vi strikker, glemmer vi ofte alt andet et stykke tid og finder ro i krop og sind. Vi håber, at vi gennem samarbejdet kan være med til at formidle nogle af de positive effekter, og måske bliver eleverne bidt af strikkeriet og fortsætter på egen hånd”, siger Kirsten von Wildenradt, bestyrelsesformand i Masker i Marsken, og fortsætter:

”Og så er vi selvfølgelig meget taknemmelige for, at skoleeleverne vil være med at klæde kommunen i strik, så vores gæster føler sig endnu mere velkomne”.

Dorte Godsvig Poulsen er lærer i faget håndværk og design på Skærbæk Distriktsskole, som er en af de skoler, som samarbejder med Masker i Marsken og MIND FACTORY by ECCO.

”Vi synes, at det er vigtigt at være med til at sætte fokus på det, som sker i vores lokalområde, og vi vil gerne være med til at støtte et nystartet projekt, som Masker i Marsken”, siger Dorte Godsvig Poulsen.

”Strik som håndværk er en naturlig del af faget håndværk og design, og samarbejdet er derfor en oplagt mulighed for at lære eleverne dette håndværk, som jo har fået en stor opblomstring på seneste til dels på grund af Corona-nedlukningerne”, slutter Dorte Godsvig Poulsen.

Cornelia Laugesen er sammen med sine kolleger i Røde Kors butikken i Toftlund klar til at udlevere opskrifter og modtage strikkede hjerter og firkanter. (Foto: Privat)

Hjælp til at strikke kommunen sammen

Pressemeddelelse, den 21. juni 2022 – Masker i Marsken

Hjælp Masker i Marsken, den nye strikkefestival i Tønder Kommune, med at strikke kommunen sammen på kryds og tværs. Det kan du gøre ved at strikke firkanter til guirlander eller hjerter, der vil være bærende for atmosfæren under festivalen.

Selv om strikkefestivalen først løber af stablen den sidste weekend i oktober, er forberedelserne allerede godt i gang, og nu beder maskerinderne bag strikkefestivalen om hjælp. – Vi har brug for alle dem, der har lyst til at strikke til fordel for festivalen. Vi har nemlig været så heldige, at to lokale strikkeentusiaster har hjulpet os med to nemme opskrifter. Den ene opskrift er en hyldest til strikkeprøven, designet af Hanne i Højer, og skal være det bærende element i voresudsmykning på tværs af alle vores lokationer, fortæller Kirsten von Wildenradt og fortsætter, – den anden opskrift, designet af Helle fra Yarn Everwear i Tønder, er et hjerte, der primært skal bruges til udsmykningen af en have i Højer by.

Alle kan være med
Og alle kan være med, da opskrifterne findes på strikkefestivalens hjemmeside – www.maskerimarsken.dk – og ellers har Masker i Masken allieret sig med en stor skare af genbrugsbutikker i hele kommunen, hvor borgere, der strikker guirlander eller hjerter, kan aflevere genbrugsgarn, få opskrifter og aflevere de strikkede guirlander og hjerter. – Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at være med, så vi kan få masser af guirlander til vores strikkefestival. Vi forestiller os, at guirlanderne genbruges år efter år og samtidig også bliver flere hen over årene, siger Kirsten von Wildenradt. Så opfordringen lyder fat pindene og strik med, så vi sikrer os, at strikkefestivallen, der foregår fra 28. til 30. oktober, bliver en festival med masser af atmosfære.

For yderligere informationer kontakt Kirsten von Wildenradt på 20701177 eller skriv til info@maskerimarsken.dk

FAKTA
Liste over butikker hvor man kan henvende sig:

Toftlund:
Røde Kors, Østergade 17, Toftlund, åben kl. 10-17 mandag til fredag oglørdag kl. 10-12.30

Skærbæk:
Vennekredsens Genbrugsbutik, Nørre Skærbækvej 1, Skærbæk, åben kl. 10-17 mandag til fredag og lørdag kl. 10-12

Bredebro:
Røde Kors, Brogade 1, Bredebro, åben kl. 13.30-17 mandag til fredag og lørdag kl. 10-13

Løgumkloster:
Mission Afrika Genbrug, Markedsgade 26C, Løgumkloster, åben kl. 10-17 mandag til fredag

Tønder:
Blå kors, Nørremarksvej 84, Tønder, åben kl. 10-17 mandag, tirsdag, torsdag og fredag

Agerskov:
Kirkens korshær, Hovedgaden 8, Agerskov, åben kl. 10-17 mandag til fredag og lørdag kl. 10-13

Højer:
Røde Kors, Skolegade 8, Højer, åben mandag, onsdag og fredag kl. 13.30-17 og lørdag kl.
10-12

Rømø:
Vandrehjem Poppelgården, Lyngvejen 7, Rømø.

Find opskrifterne her!
https://maskerimarsken.dk/wp-content/uploads/2022/04/opskrift-guirlande-MIM.pdf
https://maskerimarsken.dk/wp-content/uploads/2022/06/Strikkede-hjerter-PDF.pdf

 

Masker i Marsken: Festivalprogrammet er klar

Pressemeddelelse, fredag den 8. april 2022

Arrangørerne bag Danmarks nye strikkefestval Masker i Marsken er klar til at løfte sløret for festivalens allerførste program nogensinde. Programmet byder på workshops, foredrag og events, som kan tilfredsstille selv den mest kræsne strikker.

Masker i Marsken foregår den 28.-30 oktober 2022, og programmet byder på en lang perlerække af workshops, kurser, foredrag og underholdning med fællesspisning, musik og meget mere.

”Vi har bestræbt os på at strikke et program sammen, som rammer bredt og rummer noget for enhver strikkeentusiast. Masker i Marsken henvender sig til alle strikkere uanset kunnen og ambitioner, og derfor
har det været vigtigt for os at sammensætte et program, hvor du kan lære at slå masker op, lave italiensk
aflukning, lave standardmønstre om til dine egne mål, og meget mere,” siger Kirsten von Wildenradt, bestyrelsesformand for Masker i Marsken.

Masker, Mindfulness og Marsk som om drejningspunkter

Masker – og strik – er omdrejningspunktet for Masker i Marsken, men også mindfulness og marsken er
vigtige omdrejningspunkter. Derfor byder programmet på en række muligheder for at fordybe sig og finde ro, samt muligheder for at opleve den naturskønne marsk.

”Fredag eftermiddag kan du på Løgumkloster Refugium opleve Anne Kirketerp, som er en af de førende eksperter inden for craft-psykologi. Hendes foredrag handler om de sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk, og deltagerne får mulighed for at afprøve nogle af teknikkerne inden for craftpsykologien,”
siger Marianne Rosalie Kalb, der sammen med et andet bestyrelsesmedlem Ellen Rudebeck Skousen har sammensat årets program.

Marsken er det geografiske omdrejningspunkt for festivalen. Programmets aktiviteterne foregår i hele Tønder Kommune fra Højer i syd til Rømø i nord med Kiers Gård i Højer og slægtsgården Klægager Ballum, som hovedlokationer med workshops, foredrag og udstiller-/bazarområder.

Kendte navne på plakater
Blandt undervisere og foredragsholdere finder man både kendte lokale og nationale navne. Eksempelvis har den lokale kendis, strikkeguru og kunsthåndværker Hanne i Højer åbent i sit galleri under hele
festivalen og afholder workshops om egne modeller, heriblandt sjalet ’sort sol’.

Det landskendte strikkeikon Lærke Bagger lægger også vejen forbi og underviser i workshoppen ’Just ti knots’. Her skal deltagerne lære at se deres præstationsangst og perfektionisme i øjnene, og strikke frit og
kreativt uden grænser.

I de kommende måneder kommer der endnu flere arrangementer på festivalprogrammet, herunder en række aktiviteter for besøgende, der også gerne vil ud at opleve marsk, naturen og alt det andet gode Sønderjylland og Tøndermarsken byder på.

For yderligere information, kontakt venligst Kirsten von Wildenradt på 20 70 11 77 eller Marianne Rosalie Kalb på 23 73 10 22 – eller mail til info@maskerimarsken.dk

Se nærmere på www.maskerimarsken.dk

Masker i Marsken søger lokale samarbejdspartnere

Mandag den 28. marts 2022

Masker i Marsken, Danmarks nye strikkefestival med Tønder Kommune som
omdrejningspunkt, har snart sit allerførste program klar.

Arrangørerne bag har store ambitioner og drømmer om at tiltrække 3.000 strikkende gæster det
første år. Målet er at bidrage til at styrke turismeudviklingen i marsken ved at bygge videre på de
stærke fortællinger og stedbundne kvaliteter i området.

”Vi arbejder på at få de sidste detaljer på plads i forhold til programmet, som vi offentliggør i sin
fulde længe inden længe. Men vi ved allerede nu, at det bliver spækket med foredrag, workshops,
musik og strik, og at der vil være noget for enhver smag – både for den erfarne og den nye
strikker”, siger Kirsten von Wildenradt, formand for foreningen Masker i Marsken.

Sammen er vi stærkest
Men der er plads til flere i programmet og derfor kommer Kirsten von Wildenradt også med en
opfordring til virksomhedsejere i lokalområdet:

”Vi vil rigtig gerne have de lokale aktører til at være en del af festivalen, og hjælpe os med at
skabe en helstøbt festivaloplevelse, så gæsterne forelsker sig i vores egn og kommer igen, også
når der ikke er festival”, siger Kirsten von Wildenradt og fortsætter:

”De lokale aktører er eksperterne inden for overnatning, spisesteder, oplevelser og smagen af
vores egn. Sammen kan vi gøre hinanden endnu stærkere, fordi festivalgæsterne får et endnu
bredere udbud, og aktørerne kan fremvise deres produkter og services til et købestærkt
publikum.”

Vær med til fælles workshop
Interesserede lokale aktører er velkomne til at kontakte de frivillige ildsjæle bag Masker i
Marsken på info@marskerimarsken.dk, ligesom alle interesserede er inviteret til en fælles
workshop, som faciliteres af Destination Sønderjylland tirsdag den 5. april klokken 19-21 på
Hostrups Hotel.

På workshoppen vil bl.a. Stephan Scheelke fra Tønder Festival og Kirsten von
Wildenradt fra Masker i Marsken fortælle om deres events. Ligeledes vil Destination Sønderjylland
fortælle om erfaringer med eventophold samt det videre forløb. Alle interesserede er velkomne –
såvel medlemmer som ikke-medlemmer af Destination Sønderjylland.

For yderligere oplysninger, kontakt gerne Kirsten von Wildenradt fra Masker i Marsken på
info@marskerimarsken.dk eller telefon 20 70 11 77. 

Stor lokal opbakning til ny strikkefestival i marsken

Fredag den 26. november 2021

Torsdag aften havde godt 40 strikkere og lokale aktører sat hinanden stævne på Klægager i Bredebro. På dagsordenen var Danmarks nye strikkefestival, Masker i Marsken, og deltagerne var inviteret til at høre mere om initiativet og komme med input og ideer.

Idéen til Masker i Marsken opstod på en tur til Kreta, og de første streger blev tegnet på en dækkeserviet. Siden har idéen vokset sig større og møder stor opbakning både lokalt i marsken og blandt professionelle aktører og strikkere. Mange har meldt sig på banen, og er klar til at lægge lokale, garn eller viden til den nye strikkefestival.

”Masker i Marsken er en strikkefestival for alle strikkere – uanset kunnen og ambitioner. Vi vil kombinere Masker, Marsken og Mindfulness og lave en festival, som byder på debatter, foredrag og workshops for såvel garvede strikkere som dig, der gerne vil i gang med at strikke. Hertil kommer musik, god mad, inspiration og mulighed for at dele kærligheden og begejstringen for håndværk med andre”, siger Ellen Rudebeck Skousen, bestyrelsesmedlem i Foreningen Masker i Marsken, som står bag festivalen.

Fællesskabet som grobund for idéer
På mødet præsenterede bestyrelsen for Foreningen Masker i Marsken sig selv, og fortalte om de første tanker om festivalen og konceptet bag. Og herefter blev deltagerne bedt om at byde ind med alle deres gode idéer. Over 350 idéer blev det til.

Anne Mette Christiansen var en af deltagerne til mødet. Som erfaren strikker var hun nysgerrig på festivalen og samtidig begejstret for muligheden for at komme med input og idéer:

”Vi er mange forskellige mennesker samlet, og det er fascinerede, hvordan vi sammen kan få idéerne til at vokse. Vi har rammerne her i marsken til at lave noget helt specielt og unikt, og derfor glæder jeg mig over, at vi sammen kan være med til at få stablet en ny festival på benene”, siger Anne Mette.

Stor opbakning giver blod på tanden
De mange idéer og den store opbakning har bekræftet bestyrelsen for Masker i Marsken i, at der er et marked for en ny strikkefestival:

”Vi er helt overvældede over og meget taknemmelige for alle de gode idéer, vi kan tage med herfra. Det vidner om, at idéen med en strikkefestival i marsken vækker genklang hos både lokale aktører og strikkeentusiaster”, siger Marianne Rosalie Kalb, bestyrelsesmedlem i Foreningen Masker i Marsken.

”Vi vil nu arbejder videre med de mange idéer, og vil snart lægge konceptet helt fast. Så kan vi få booket foredragsholdere, undervisere og standholdere. Og så skal vi have solgt nogle billetter”

Foreningen Masker i Marsken er en realitet

Onsdag den 17. november 2021

Så er vi i gang – sådan helt officielt. Søndag aften blev Foreningen Masker i Marsken officielt stiftet.

På den stiftende generalforsamling blev foreningens vedtægter godkendt, og en bestyrelse blev valgt.

De seks bestyrelsesmedlemmer er: Kirsten von Wildenradt, formand, Tatjana Thybo, næstformand, Mette Marie Pørksen, kasserer, Ellen Skousen, Marianne Rosalie Kalb og Pia Nothlev.

Ud over bestyrelsen består foreningen af et præsidie på 19 medlemmer, som mandag formiddag har godkendt den nyvalgte bestyrelse.

”Vi smøger nu (de hjemmestrikkede) ærmer op, og fortsætter det gode arbejde, som vi allerede er i fuld gang med. Vi glæder os over, at vores initiativ er blevet taget så godt imod mange steder, og over de mange positive tilkendegivelser fra folk, som gerne vil hjælpe og som har gode idéer”, siger den nyvalgte formand Kirsten von Wildenradt.

Husk, at du kan bidrage med dine idéer, forslag og input til vores idé- og informationsmøde torsdag den 25. november kl. 19-21 på Klægager, Østerende 13, Bredebro. Husk at tilmelde dig til pianothlev@gmail.com senest den 22. november