Nyheder

Program

Billetter

Udstillere

Din festival

Venskabsmasker

Frivillige

Om os

Masker i Marsken udvider programmet

pressemeddelelse, den 5. april 2023

Når Masker i Marsken løber af stablen den sidste weekend i oktober får strikkegæster fra hele Danmark nye oplevelser. Nye samarbejdsaftaler er indgået – og derfor vil man både kunne opleve Strik på Slottet, en norsk strikke-kendis med designs på Nationalmuseet i Oslo – og en verdensberømt amerikansk strikkedesigner i et digitalt formalt.

Masker, Marsk og Mindfulness er omdrejningspunkterne for strikkefestivalen, der første gang blev holdt i oktober 2022. I år foldes det hele endnu mere ud for publikum:

– Klægager, Kiers Gaard og Bonevoksfabrikken er fortsat vores hjerter i Masker i Marsken. Her byder vi på hele 50 udstillere, strikkesaloner og den populære Strikkescene med modeshows og live interviews, fortæller formand for bestyrelsen Kirsten von Wildenradt og tilføjer:

– I år får vores gæster så også mulighed for at føle sig lidt royale og strikke i festsalen på Schackenborg Slot, de får mulighed for at være kreative på Bjerremark, ligesom vi har indgået et samarbejde med Kunstmuseet i Tønder. Alt sammen skønne steder, der er er perfekte til at danne ramme om et garntastisk festival – vi er super stolte over, at så fine steder har lyst til at lege med i år.

Masker i Marsken er på en mission

I år udvides programmet med flere kreative muligheder, så der både inviteres til strik i alle udgaver, fx portugisisk strikning, tunesisk hakning samt hækling, broderi, macramé og tufting. Og der er mening med programudvidelsen.

– Vi vil vise, at strik er for alle, og er så meget mere end at strikke sokker. Vi, der står bag Masker i Marsken, er på en mission – og vi vil ikke bare lave en strikkefestival som strikkefestivaler nu er flest. Vi har udviklet programmet med afsæt i, at vi vil være legende og kreative, vi vil være modige – og det skal handle om mennesker og have mening, siger Marianne Rosalie Kalb, der fokuseret har arbejdet med at udvikle årets program.

Derfor bugner årets program med inspiration. Man kan møde strikkeinfluenceren Mand med Pinde, indretningsarkitekt Ann Corzen, strikkeforsker Marie Debora Koch, kendte strikkedesignere som Anne Ventzel, Katja Dyrberg fra POPKNIT, Thea Vesterby fra VesterbyCrea – og navne fra udlandet:

– Strikkeverdenen i Danmark er ikke så stor, og derfor ser man mange af de samme navne på de danske strikkefestivaler. Derfor er vi også helt på toppen over, at det er lykkes os at få besøg af en af Norges mest kendte strikkedesignere, nemlig Ingunn Birkeland, der udstiller på Nationalmuseet i Oslo. Samtidig havde vi et stort ønske om at få besøg af Stephen West, en verdensberømt amerikansk strikkedesigner. Dét kunne desværre ikke fysisk lade sig gøre – men så fandt vi sammen med Stephens team ud af, at vi kunne arrangere et digitalt event, så han alligevel kunne komme på besøg på den måde, siger Marianne Rosalie Kalb.

Ambitioner for udvikling af området

Bag Masker i Marsken står en frivillig bestyrelse – og ambitionen er at drive og udvikle hele festivalen professionelt, så udstillere, strikkeelskende publikummer og hjælpemasker får den skønneste helhedsoplevelse. Kirsten von Wildenradt afslutter:

– Vi har gang i at bygge en strikkefestival, der strikker mennesker med fælles passion sammen og samtidigt skaber forretnings- og områdeudvikling for hele Tønder Kommune, derfor er det ekstra fedt, at vi i år kan mærke, at flere lokale aktører er kommet op af stolene og gerne vil være med, så der virkelig bliver tilbud fra øst, vest, nord og syd i kommunen.

For flere informationer kontakt venligst Kirsten von Wildenradt på telefon
20 70 11 77 eller Marianne Rosalie Kalb
på 23 73 10 22.

 

FAKTA OM MASKER I MARSKEN

Masker i Marsken finder sted den sidste weekend i oktober – den 27. – 29.10.23. Den er opstået som en idé født på en varm september aften på Kreta i 2021, og i 2022 tiltrak strikkefestivalen cirka 2400 mennesker. I år regner arrangørerne med, at omkring 3500 mennesker deltager. Bag initiativet står en frivillig forening og en bestyrelse på seks kvinder, også kaldet Maskerinderne. Cirka 100 hjælpemasker gav i 2022 en frivillig hånd med for at realisere festivalen.

Billede:

Stephen West, amerikanske strikkedesigner