Masker i Marsken

Med Danmarks nye strikkefestival ”Masker i Marsken” omfavner vi et ældgammelt håndarbejde med både trends indenfor håndarbejdet og trends indenfor livsstil. Her møder du både strikkende kvinder og mænd, der er plads til gode, gammeldags strikkedyder – og nye stilarter indenfor strikning og håndarbejde. Her er plads til alt dét, vi kan omgive os med når vi strikker – snak og fortælling, afstresning og mindfulness, hygge og natur, mad fra marsken – og måske et godt glas rom fra Marskdestilleriet. Strikning indhegner selve ideen om det gode liv – med alt dét, det indebærer.

Festivalen bygger på tre overordnede temaer, nemlig Masker, Marsken og Mindfulness.

Masker 

Det er maskerne, der er omdrejningspunktet for festivalen. Vi hylder håndværket, dykker ned i teknikker, strikker sammen, bliver klogere og lærer nyt.  

Marsken 

Vi befinder os i Nationalparken Vadehavet – her er der højt til himlen og naturen ligger lige for fødderne af os. Festivalens venues ligger midt i Marsken og skaber en sammenhængskraft mellem masker og marsken.  

Mindfulness 

Fordybelse er nøgleordet – hvor masker og marsken inviterer til mindfulness. Vi skaber rammerne for at kunne fordybe sig og finde ro og rum til det man holder af. Vi tager udgangspunkt i den grundlæggende følelse, der opstår når man strikker, nemlig et bevidst nærvær i nuet, også kaldet mindfulness.

Hvem er vi?

Pia Marie Nothlev
Bestyrelsesmedlem. Ambassadør for nystrikkerne og administrativ blæksprutte med et varieret arbejdsliv bag sig, senest som teamleder på TV 2.  Pia holder godt fast i alle de administrative opgaver omkring Masker i Marsken. Selvom hun i dag bor i Odense er hun sønderjyde (født og opvokset i Vojens), og har som ung arbejdet i Rødding og Løgumkloster.

Ellen Rudebeck Skousen
Bestyrelsesmedlem. Uddannet håndarbejdslærer har undervist på Odense Daghøjskole og har i de seneste år arbejdet som tale-kommunikationslærer.
Håndarbejde og strikning har altid betydet meget for Ellen. Med den interesse og erfaring vil hun være med til at sammen-sætte et spændende og håndværks-mæssigt solidt indhold i Masker i Marsken. Hun er fascineret af tanken om mindful strikning, og hvordan strikning kan virke positivt på vores mentale sundhed.

Tatjana Thybo
Næstformand  for bestyrelsen. Kommunikationskonsulent og trods sin unge alder hardcore strikkedame. Hun har en passion for strik og strikket siden hun var ung. Nu vil hun have flere med på strikkevognen. Tatjana bor i Odder og har et skarpt blik for, at vi også får de unge strikkere med til Masker i Marsken.

Mette Marie Pørksen
Kasserer. Forretningsudvikler med stor international erfaring. Mette nyder at være med til at skabe noget nyt, at sikre at budgettet holder, at få styr på processerne og at få ting til at ske. Den sønderjyske historie og natur har hendes store interesse. Strikker som beskæftigelse-terapi!

 

Marianne Rosalie Kalb
Bestyrelsesmedlem. Kommunikationsrådgiver og selvstændig erhvervsdrivende – ildsjæl i det sønderjyske – og strikker! Marianne har fokus på skabelsen af strikkefestivalen, de rigtige samarbejdspartnere og det stærke koncept.

Kirsten von Wildenradt
Formand for bestyrelsen. Kommunikationsrådgiver og selvstændig erhvervsdrivende og ildsjæl i det sønderjyske – og strikker! Kirsten er en gudsbenådet netværker og vil i høj grad have fokus på, at vi får alle de lokale aktører med.

HISTORIEN BAG

Kirsten og Marianne er veninder og driver virksomhed sammen – og Pia og Ellen er veninder. Hver for sig tog de to venindepar til Kreta med rejsekonceptet ”Tid til Ro” for at komme lidt ned i gear og få lejlighed til at tænke nye tanker. Ingen af os havde tænkt, at vi skulle tænke nyt sammen med andre end den person, vi rejste med, men Kreta ville os det anderledes.

Vi fandt ud af, at selvom vi ikke kendte hinanden på forhånd, så ville skæbnen, at vores veje – via bekendte – alligevel havde krydset hinanden. Det gav bolden op til nye snakke, og da vi fandt ud af, at vi havde strikning og kreativitet til fælles , ja, så var der lige pludselig ikke langt fra idé til handling.

Sidenhen er Mette og Tatjana hoppet med ind i vores initiativgruppe – det er så godt.

Logoet

Vores fine logo er designet med inspiration fra et kortudsnit af Tøndermarsken.

Sammen med strikkepindene øverst i logoet og farver, der på en og samme gang skaber ro, god energi, glæde og kraft, fandt vi ind til det visuelle udtryk, der så fint viser dét, vi gerne vil med Masker i Marsken – at skabe et nyt kulturelt fyrtårn, en strikkefestival for både nye og erfarne strikke, og en strikkefestival, der har stedbundne kvaliteter fra marsken indbygget i sin sjæl.

Foreningen Marsker i Masken

Masker i Marsken er forankret i Foreningen Masker i Marsken.
Herunder finder du vores vedtægter, samt referet fra seneste generalforsamling.