Nyheder

Program

Billetter

Udstillere

Din festival

Venskabsmasker

Frivillige

Om os

Stor lokal opbakning til ny strikkefestival i marsken

Fredag den 26. november 2021

Torsdag aften havde godt 40 strikkere og lokale aktører sat hinanden stævne på Klægager i Bredebro. På dagsordenen var Danmarks nye strikkefestival, Masker i Marsken, og deltagerne var inviteret til at høre mere om initiativet og komme med input og ideer.

Idéen til Masker i Marsken opstod på en tur til Kreta, og de første streger blev tegnet på en dækkeserviet. Siden har idéen vokset sig større og møder stor opbakning både lokalt i marsken og blandt professionelle aktører og strikkere. Mange har meldt sig på banen, og er klar til at lægge lokale, garn eller viden til den nye strikkefestival.

”Masker i Marsken er en strikkefestival for alle strikkere – uanset kunnen og ambitioner. Vi vil kombinere Masker, Marsken og Mindfulness og lave en festival, som byder på debatter, foredrag og workshops for såvel garvede strikkere som dig, der gerne vil i gang med at strikke. Hertil kommer musik, god mad, inspiration og mulighed for at dele kærligheden og begejstringen for håndværk med andre”, siger Ellen Rudebeck Skousen, bestyrelsesmedlem i Foreningen Masker i Marsken, som står bag festivalen.

Fællesskabet som grobund for idéer
På mødet præsenterede bestyrelsen for Foreningen Masker i Marsken sig selv, og fortalte om de første tanker om festivalen og konceptet bag. Og herefter blev deltagerne bedt om at byde ind med alle deres gode idéer. Over 350 idéer blev det til.

Anne Mette Christiansen var en af deltagerne til mødet. Som erfaren strikker var hun nysgerrig på festivalen og samtidig begejstret for muligheden for at komme med input og idéer:

”Vi er mange forskellige mennesker samlet, og det er fascinerede, hvordan vi sammen kan få idéerne til at vokse. Vi har rammerne her i marsken til at lave noget helt specielt og unikt, og derfor glæder jeg mig over, at vi sammen kan være med til at få stablet en ny festival på benene”, siger Anne Mette.

Stor opbakning giver blod på tanden
De mange idéer og den store opbakning har bekræftet bestyrelsen for Masker i Marsken i, at der er et marked for en ny strikkefestival:

”Vi er helt overvældede over og meget taknemmelige for alle de gode idéer, vi kan tage med herfra. Det vidner om, at idéen med en strikkefestival i marsken vækker genklang hos både lokale aktører og strikkeentusiaster”, siger Marianne Rosalie Kalb, bestyrelsesmedlem i Foreningen Masker i Marsken.

”Vi vil nu arbejder videre med de mange idéer, og vil snart lægge konceptet helt fast. Så kan vi få booket foredragsholdere, undervisere og standholdere. Og så skal vi have solgt nogle billetter”