Nyheder

Program

Billetter

Udstillere

Din festival

Venskabsmasker

Frivillige

Om os

Tøndermarsken oversvømmes af strikkeentusiaster

Pressemeddelelse, den 20. oktober 2022

Den nye strikkefestival Masker i Marsken ser ud til at få en fantastisk debut. Rigtig mange workshops er allerede udsolgt, og arrangørerne vurderer på baggrund af billetsalget, at op mod 2000 strikkeentusiaster gæster Tøndermarsken den sidste weekend i oktober. Der er fortsat partout- og dagsbilletter at få.

Det er kun godt et år siden, at de første streger til Danmarks nye strikkefestival blev slået på bagsiden af en dækkeserviet under et mindfulnessophold på Kreta. Om en uges tid bliver festivalen en realitet med flere end 70 events på de to hovedlokationer i Højer og Ballum samt i Skærbæk, Løgumkloster og Tønder.

Festivalen har ikke kun fået fat i de sønderjyske strikkeentusiaster. Halvdelen af gæsterne kommer fra andre dele af landet og fra Tyskland. Det betyder også, at mange af gæsterne bliver i området hele weekenden. Masker i Marsken har derudover kunnet tiltrække omkring 45 professionelle udstillere fra hele landet, herunder også trendy garnbutikker fra København. Formanden for festivalen, Kirsten von Wildenradt, er mere end tilfreds med opbakningen.

– Hånden på hjertet, så var der nok ikke nogen af os, der for alvor kunne forestille os hvor vild en idé, vi lige havde fået. Nu, hvor vi nærmer os, begynder virkeligheden at gå op for os, og det er både fantastisk og rørende med så stor en opbakning, siger hun.

Selv om en del workshops allerede er udsolgt, er der stadig både partout- og dagsbilletter at få. Festivalens tre strikkesaloner rummer desuden et væld af pop-up foredrag, der er gratis for gæster med strikkefestivalsarmbånd. Strik og drik Masker i Marskens ambition er at formidle, at strik er for alle.

Derfor er der events for enhver smag og i alle sværhedsgrader i programmet – også for dem, der aldrig har prøvet at strikke før. Et af de events, der samler alle typer af strikkere, er ”Bagger & Feldthaus taber masken”. Her optræder strikkeikonet Lærke Bagger, der har mere end 170.000 følgere på Instagram, og Danmarks sjoveste livstilskommentator Christine Feldthaus på slap line i Kulturhuset Schweizerhalle, mens gæsterne kan få sig et lokalt produceret glas Maskegin. En kombination, der har vist sig at være helt rigtig.

– Vi samler omkring 500 strikkere i Schweizerhalle den aften, der populært sagt går ud på at sludre, strikke og drikke. En af vores lokale

ginproducenter, Vadehavsgin, har til lejligheden har skabt en ”maskegin”, og faktisk er det bare et af mange eksempler på, at også mange lokale aktører har taget godt imod Masker i Marsken og har kunnet se, at en ny strikkefestival også er en forretningsmulighed for dem, siger Kirsten von Wildenradt.

Billetter til Masker i Marsken kan købes på www.maskerimarsken.dk, ligesom der også være salg af billetter i døren under festivalen.

For yderligere information kontakt: Marianne Rosalie Kalb,
telefon 23 73 10 22 eller marianne@kalb.dk