Nyheder

Program

Billetter

Udstillere

Din festival

Venskabsmasker

Frivillige

Om os

Masker, marsk
& mindfulness

Strik bringer mennesker sammen på kryds og tværs i både fysiske og virtuelle fællesskaber, og det er lige præcis det fællesskab, vi ønsker at skabe med Masker i Marsken. Masker i Marsken er et event, der skal bidrage til fortællingen om marsken og vadehavsområdet. Med den anden udgave af Masker i Marsken favner vi et ældgammelt håndværk med trends indenfor håndarbejde og livsstil.

Festivalen vil byde på debatter, foredrag og workshops for såvel garvede strikkere som nybegyndere. Hertil kommer musik, god mad, inspiration og mulighed for at dele kærligheden og begejstringen for håndværk med andre. Strik bragte også de seks kvinder bag Masker i Marsken sammen. Sammen fik de idéen til en strikkefestival, som skal bringe både erfarne og nye strikkere sammen i nye fællesskaber -kombineret med unikke oplevelser i marsken.

Masker

Det er maskerne, der er omdrejningspunktet for festivalen. Vi hylder håndværket, dykker ned i teknikker, strikker sammen, bliver klogere og lærer nyt.  

Marsk

Vi befinder os i Nationalparken Vadehavet – her er der højt til himlen og naturen ligger lige for fødderne af os. Festivalens venues ligger midt i Marsken og skaber en sammenhængskraft mellem masker og marsken.  

Mindfulness

Fordybelse er nøgleordet – hvor masker og marsken inviterer til mindfulness. Vi skaber rammerne for at kunne fordybe sig og finde ro og rum til det man holder af. Vi tager udgangspunkt i den grundlæggende følelse, der opstår, når man strikker, nemlig et bevidst nærvær i nuet, også kaldet mindfulness.

Hvem er vi?

Hvem er vi?

Marianne Rosalie Kalb

Formand

Kommunikationsrådgiver og selvstændig erhvervsdrivende – ildsjæl i det sønderjyske – og strikker! Marianne har fokus på skabelsen af strikkefestivalen, de rigtige samarbejdspartnere og det stærke koncept.

Mette Marie Pørksen

Næstformand & Kasserer

Forretningsudvikler med stor international erfaring. Mette nyder at være med til at skabe noget nyt, at sikre at budgettet holder, at få styr på processerne og at få ting til at ske – alle disse evner bidrager hun med til Masker i Marsken. Den sønderjyske historie og natur har hendes store interesse og hun strikker som beskæftigelse-terapi!

Kirsten von Wildenradt

Bestyrelsesmedlem

Kommunikationsrådgiver og selvstændig erhvervsdrivende og ildsjæl i det sønderjyske – og strikker! Kirsten er en gudsbenådet netværker og vil i høj grad have fokus på, at vi får alle de lokale aktører med.

Anne Dorte Lassen

 Bestyrelsesmedlem

Folkeskolelærer der elsker håndarbejde – specielt strik! Anne Dorte teststrikker for forskellige designere + opstrik til butikker og showrooms. Hun deltog som frivillig under Masker i Marsken i 2022. Til dagligt bor hun i Middelfart, men er født på Haderslev sygehus.

Janet Furtado

 Bestyrelsesmedlem

Gymnasielærer by day og strikketante by night. Janet strikker på alle tidspunkter og er mest vild med diagrammer. Hun har fokus på strik og trivsel i kombination, og hjertet banker særligt for unge mennesker, frivillighed og hvorfor strik er en helt særlig disciplin som trives rigtigt godt i fælleskabet. 

Linda Dam Havmøller

 Bestyrelsesmedlem

Selvstændig fodplejer på 12. år og en tidligere baggrund indenfor bl.a. HR. Linda elsker at samskabe i diverse fælleskaber. Hun er ny-strikker og elsker særligt den ro, et håndarbejde giver i en travl hverdag. Lindas primære opgave er at sørge for god forplejning på strikkefestivalen.

 

Historien bag Masker i marsken

Kirsten og Marianne er veninder og driver virksomhed sammen – og Pia og Ellen er veninder. Hver for sig tog de to venindepar til Kreta med rejsekonceptet ”Tid til Ro” for at komme lidt ned i gear og få lejlighed til at tænke nye tanker. Ingen af os havde tænkt, at vi skulle tænke nyt sammen med andre end den person, vi rejste med, men Kreta ville os det anderledes.

Vi fandt ud af, at selvom vi ikke kendte hinanden på forhånd, så ville skæbnen, at vores veje – via bekendte – alligevel havde krydset hinanden. Det gav bolden op til nye snakke, og da vi fandt ud af, at vi havde strikning og kreativitet til fælles , ja, så var der lige pludselig ikke langt fra idé til handling.

Sidenhen er Mette og Tatjana hoppet med ind i vores initiativgruppe – det er så godt.

Lyt til vores podcast
og hør mere om, hvordan
det hele startede

Masker i Masken – en podcast om Danmarks nye strikkefestival – er en podcast om, hvordan en strikkefestival i det sønderjyske bliver til. Det er historien om, hvordan ideen blev skabt, og det er fortællingen om, hvorfor masker, marsk og mindfulness er vigtige pejlemærker for de seks Maskerinder, der står bag. Vi følger festivalen helt frem til sidste weekend i oktober, hvor strikkelystne danskere inviteres til en strikkelig weekend i Tøndermarsken i Sønderjylland.

2023

╴Afsnit 1

Afsnit 1 byder velkommen til podcasten.

╴Afsnit 2

I episode to møder I Thelma Steimann, Majbritt H. Nissen fra @knithappens_dk samt Marianne Østergaard fra Rustik Ribe. Temaet for episoden er MASKER – og du kan glæde dig til en samtale med fokus på bæredygtighed, hygge, strikkeafhængig og -glæde.

╴Afsnit 3

Lyt med i episode 3, hvor vi taler om Marsken og mennesker her. Glæd dig til lyden af den sønderjyske dialekt, til at høre om der kommer til at være brø’torte nok i år – og til at finde ud af, hvorfor det er, at et solæg skal spises i én mundfuld!

╴Afsnit 4

I DON’T GIVE A KNIT ! Det er vist en passende overskrift på episode #4 i podcasten Masker i Marsken. Hold på hat og briller og hold ørene stive, når maskerinderne Kirsten og Janet får besøg af
Ursula Dietrech Pedersen….

2022

╴Afsnit 1

Afsnit 1 byder velkommen til podcasten.

╴Afsnit 2

Afsnit 2 handler om maskerne.

╴Afsnit 3

Afsnit 3 handler om marsken.

╴Afsnit 4

Afsnit 4 handler om mindfulness.

╴Afsnit 5

Afsnit 5 er en afslutning på podcasten.

Vedtægter for Foreningen Masker i Marsken

Medlemmer af præsidiet for Foreningen Masker i Marksen

Referat af stiftende generalforsamling den 14. november 2021

Foreningen Masker i Marsken

Masker i Marsken er forankret i Foreningen Masker i Marsken. Her finder du vores vedtægter, samt referet fra seneste generalforsamling.

Vedtægter for Foreningen Masker i Marsken

Medlemmer af præsidiet for Foreningen Masker i Marsken

Referat af stiftende generalforsamling den 14. november 2021

Hvor er
Masker i Marsken?

Masker i Marskens festligheder finder sted på flere forskellige lokationer rundt i hele Tønder Kommune, blandt andet i Højer, Ballum, Tønder, Skærbæk og Løgumkloster. I vores programoversigt kan du se mere præcist, hvor alle arrangementerne finder sted.

 

UDSTILLEROMRÅDER:

Klægager
Østerende 13, 6261 Bredebro

Væveriet & Bonevoksfabrikken
Søndergade 21, 6280 Højer